Les Costes del Garraf

“Les costes del Garraf ” és una excursió de dificultat alta en la qual es necessita saber i tenir uns coneixements alts de caiac de mar, però que en aquesta travessa es posa de manifest la tècnica i els coneixements, aixi doncs aquesta activitat només es realitza amb gent capacitat tècnica i físicamemnt ja que pot ser una excursió compromesa per la durada i la mar.

La travessa ens permetrà navegar per la costa del Massis del Garraf, quan aquest arriba al mar podem trobar espectaculars Penya-segats, coves i cales; aquest massis forma part del Parc Natural del Garraf i  i la mar que el toca està declarat Lloc d’Importància Comunitària (LIC) i Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

El punt de partida és la platja de Garraf o de Platja de port Ginesta i l’arribada a Sitges o també a Vilanova.

En la travessa podrem gaudir de les vistes i panoramiques del poble de Garraf i dels diferents espais  naturals que conformen la costa del Parc del Garraf com és la Falconera el riu subterrani principal del Massis del Garraf i del seu homònim penya-segat de 130 metres.

En la costa i els seus penya-segats podem veure les infraestructures i ponts que es van realitzar ja fa més d’un segle pel tren. Tot i aquestes infreaestructuresa i sobretot gràcies a la seva inaccessibilitat hi podem trobar gran quantitat d’aus com els corbs marins, alguns falcons o aguiles cuabarrades, entre altres aus amb més presència com les gavines, xatracs, gavians argentats,..

Aquesta travessa la plantagem per gaudir i practicar el que s’ha après i practicat ens els cursos i a més amb la seguretat i el tracte familiar com a bandera, per això es realitzen en grups reduïts.

Objectius

 

    • Millorar la tècnica del paleig i la conducció del caiac.

 

    • Posar en practica els continguts i objectius dels cursos.

 

    • I inicar-se en la seguretat en el caiac de mar.

 

    • Gaudir de les vistes i de l’activitat física intensa en caiac.

 

    • Coneixer i veure la zona de les Costes del Garraf des del mar.