Ja estan obertes les inscripcions al casal de l’Escola Pia i Amics de Cota Zero 2017.

Enguany Amics de Cota Zero tornem a organitzar el casal d’estiu de l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú, podeu trobar la informació per formalitzar la inscripció al document adjunt o al link següent:

Fulls inscripció Casal escola Pia i Amics de Cota Zero 2017

Nosaltres volem fer que el temps lliure dels infants sigui un temps per aprendre, però sense adonar-se que ho estan fent, volem fer de l’espai de lleure un espai on conviure, on compartir, on adquirir valors i hàbits saludables que els ajudin a formar-se on viatjar no signifiqui desplaçar-se sinó fer volar la imaginació. Aquestes i moltes altres coses és el que ens impulsa a tirar endavant .

Creiem en una educació integral i integradora. Integral en tot el que implica la persona i la personalitat, i integradora en fer que aquests infants siguin éssers socials, amb totes les habilitats per viure el dia a dia.

La nostra formació està molt arrelada al món de l’esplai, tenim les titulacions de monitors i abans d’engegar el projecte de Cota Zero l’educació en el lleure ja formava part de les nostres vides.

Creiem en el que fem i sabem el que volem oferir, som una entitat familiar, fugim de la massificació, no volem portar a terme molts projectes a l’hora ja que això ens resta temps per tenir el contacte que volem oferir tant als contractadors dels serveis, com a monitors, infants i pares. Ens agrada el contacte amb la gent implicar-nos en el projecte i que la nostra feina no sigui només de despatx. Volem anar a les sortides que poguem, reunir-nos setmanalment amb coordinadors i monitors i preparar les activitats plegats. Volem tenir contacte directe i personal, i estar al lloc on es realitzen les activitat per poder parlar amb els pares dels nens i nenes que estan apuntats.

Objectius

  • Promoure l’apropament de la cultura dels infants i joves entenent la cultura com una eina de caràcter integrador i allunyat d’una proposta de tipus comercial
  • Possibilitar l’existència d’un espai per els infants i els joves, un espai de relació, creativitat i alternatiu, un espai propi, actuant així com a facilitadors.
  • Acollir tots els nois i noies reconeixent la igualtat en la diversitat, fomentant la convivència i la tolerància davant de les actituds excloents de xenofòbia, racisme o intolerància cap a la diversitat, vivint en positiu la diferència.
  • Enfortir el teixit associatiu juvenil amb caràcter solidari i de participació activa possibilitant educar amb l’esforç que el casal sigui una escola de civisme
  • Fer que els nois i noies concebin la idea de grup per tal que s’integrin dins de la societat cultural del poble d’una manera activa i solidaria educant en la autonomia i el treball grupal.
  • Mantenir i fomentar les diferents manifestacions i celebracions del calendari tradicional amb un tarannà propi per tal que els joves infants se’l facin propi i el visquin de manera enriquidora. Afavorir les activitats relacionades amb al seu entorn més pròxim per tal que tinguin un ple coneixement.
  • Incrementar la participació dels joves a través de les activitats i grups organitzats, donant-los protagonisme i facilitant-los la construcció de propostes propies.
  • Incorporar criteris ambientalistes a les activitats com a línia transversal.
  • Potenciar l’autoestima en els infants i els joves basada en l’acceptació de la diferència i el reconeixement de les propies capacitats.

 Del 26 juny al 8 de setembre

 Del 26 juny al 8 de setembre

 de 8 a 16 anys

 Base nàutica Cota Zero (Ribes Roges)